Когато цъфнат теменугите…

З-забелязали ли сте как националните медии понякога не забелязват достойните постъпки в защита на националните интереси? А не са прави – национални интереси са интересите от национално значение – те трябва да се защитават с всички налични средства, а когато средства не са останали – с голи ръце, с голи гърди, с каквото още голо можете да си представите.

Миналата седмица, необяснимо защо, за загрижените за националните интереси централни медии незабелязана мина достойната постъпка на министър Нено Димов, защитил с каквото може националния интерес в Пирин планина. Националният интерес от доста време изисква там някой и друг лифт, малко писти и прилежащи към тях хотели, но зелената мафия му пречи да разгърне своя потенциал – тя настоява, че преди да почнело да се сече, било трябвало да бъде направена екологична оценка.

Три съдебни състава на Върховния административен съд постановиха (престъпно, корумпирано, соросоидно, жълтопаветно и всякак вредно – защото е във вреда на интереса), че такава оценка трябва да се направи, решението на четвъртият трябваше да бъде окончателно – и тогава с твърда ръка се намеси достойният български екоминистър!

Древните римляни след поражение са екзекутирали всеки десети от победените в легиона, министър Димов постъпи още по-радикално – уволни трима от четиримата си юристи по делото, пощади само един – четвъртия, но хем го пусна в отпуск, хем му отмени пълномощното. Друг път да знае как се защитава интерес!

И не само това – самият той извърши велика саможертва в името на благоденствието на националните интереси – за да не снизходи до нивото на Върховния административен съд, излезе в болнични, като представи медицинско, според което страда от стомашно разстройство.

Така трябва – с всичко голо, с което разполага истинският патриот, се защитават интереси. На нацията, разбира се.

Ако някой ви рече, че тая работа смърди – не му вярвайте – той не е патриот, родолюбец или както още там им казват на националноинтересозащитниците.

За тях тя мирише на теменужки!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: