Избори на инат

З-запазена е вече дата за парламентарните избори. Президентът Радев използва правото си по конституция да посочи първата възможна – 28 март догодина, тогава изтича мандатът на това правителство.

Президентът определи датата на своя глава, без да се допита до партиите в парламента и до другите политици. Или до медицинските експерти. И за пореден път показа, че подценява ковид-пандемията. Или не я признава.
Какви избори през март, ако вирусът продължава да върлува, имаме препълнени болници и по двеста жертви дневно? И нямаме още нужното число ваксинирани, които да ограничат заразата!

Конституцията дава възможност срокът да се удължи с два месеца – до края на май. Достатъчно време, за да се изясни как ще се провеждат избори в пандемичната ситуация.

Поставените под карантина ще могат ли да гласуват? А болните от Ковид отделенията?

Въпроси, които сега нямат отговор.

Избори по време на пандемия означават ниска избирателна активност. А ниската избирателна активност е само в полза на големите партии с твърдия електорат. Което значи отново победа на ГЕРБ.

Нали Радев още от лятото е против това? Защо тогава бърза?
Защото няма качества на политик, а има ината на военен.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: