Зззнаете ли как се управлява България?

 

 

З-з-знаете краткия виц: Как се управлява България, Холмс? Елементарно, Уотсън!
Можем да добавим само – и телевизионно. Сутрин премиерът гледа говорилните по няколко канала, след което от видяното взема управленски решения: този министър да се уволни, оня да се накаже!

Така бе уволнен социалния министър Бисер Петков. За един ден, а после върнат. Така бе уволнена неговата заместничка заради скъпа командировка до Щатите. Веднага махната от поста, а после реабилитирана и преназначена.
Сега пак министър Бисер е на премиера в устата. Грубата реплика „Да ми се махат от главата!” – изречена от Златоустия Борисов по адрес на майките на децата с увреждания, оказва се, била не за тях, а за социалния министър. „Имах предвид Бисер да ми се маха от главата!” – уточни авторът на словесния бисер, за да замаже гафа си.
Интересно колко унижения може да изтърпи един български министър? Колко пъти трябва с него, като с пешкир, да си бършат ръцете. Един човек с достойнство отдавна да си е хвърлил оставката.
Казват, че министър Бисер Петков бил професионалист в социалната сфера. Това не е достатъчно, достойнството е по-ценно.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: