З-з-за министъра – с любов

З-з-зяпаме ли, зяпаме, докато някой набързо дойде и ни завоюва държавата. Слава Богу, имаме си хора, които да се противопоставят – да речем, министърът Нено Димов, бивш демократ, понастоящем еколог по длъжност – който гордо заяви, че отново започва да си отвоюва държавата и териториите. А кой ги е завзел, докато ние сме блели? Едни ужасни хора, които според г-н министъра „приемат човека за вредител, които покрай джендърската история приемат семейството за отживелица, за които местната общност са варвари, които експлоатират някакви земи по необичаен начин…”

Това не е измишльотина, а телевизионно изявление на български министър по адрес на български граждани, защото по някаква причина не му харесват. Може би – пречат на някои пирински концесионери. А оттам – и на министъра.

Вдигне ли човек плакат в защита на природата, може изненадващо за себе си да се окаже враг на семейството, член на общност с повече от интересни сексуални наклонности, казано накратко с думите на г-н министъра – представител на “професионалното гражданско общество”.

За позабравилите – подобни обвинения отправяше и едно друго правителство, което същото това гражданско общество свали от власт, за да дойде това, с министър Димов барабар.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: